注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

陶言無忌 陶傑

專欄作家陶傑文章分享

 
 
 

日志

 
 
关于我

哪裡有自由、哪裡有品位,哪裡就是我的家

网易考拉推荐

陶言無忌 (1月15日)  

2009-01-15 11:12:37|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

中國女明星章子怡81張艷照,就同佢嘅外國男朋友一齊喺加勒比海嘅沙灘度天體裸曬,結果呢個洋男友動作多多、表情豐富,一時就人疊人表演「疊羅漢」貼身Massage;一陣時又喺度玩弄佢嘅T-back……你睇佢貼身疊羅漢嗰張,呢個男人、洋漢用佢全身嘅身體覆蓋住章子怡嘅軀體,嗰幅相係暴露程度最少嘅,如果要改番一個名,就最啱叫做Crouching Tiger, Hidden Buttock,一個「臥虎」,同埋一個藏,就唔係藏「龍」,而係藏「股」。只不過,相就唔止呢一幅,跟住呢個章子怡小姐動作多多,又扮拱橋,一陣又施展中國雜技玩一字馬咁樣,跟住就寬衣解帶俾人睇到赫然露點。

圖片發出之後,網友就大為辱罵,尤其係中國網民覺得佢係有辱國體。嗱,「國體」呢兩個字真係名副其實喇,因為章子怡被選為中國最美麗嘅女人,一個中國最美麗女人嘅身體唔係「國體」又係乜嘢呢?你將國體獻俾一個「鬼佬」朋友去任意壓弄,咁唔係有辱國體,又係乜嘢?但另一方面嚟講,佢嘅胸部就被視為太過平坦、唔夠肉,咁呢個國體係「有肉」,定係「少肉」,定係「無肉」呢?呢樣嘢,就真係令人相當之狐疑喇!

章子怡嘅身材就俾人評頭品足,多數嚟講都係俾80分,都係覺得佢嘅膊頭、胸、腰、股等等都相當對稱,只不過其中一張影到佢十隻腳趾搽哂五顏六色嘅指甲油,就令人覺得有「露底」之驚喇!點解露底呢?嗰啲腳趾第一就開叉得太闊,尤其係腳趾公、同其他嗰幾隻,一睇就知道,懷疑章小姐細個嗰陣時著隻日本「人字膠拖」著得咁勁,會唔會係導致啲腳趾開叉太闊嘅原因呢?尤其係近年佢拍過一套叫《藝妓》,喺裏面被逼苦練日本藝妓歌舞,著嗰隻木屐有一個大特寫,就係影住佢「撻」住對木屐、腳震震咁踩出嚟。哇,一時嘅功架、十年嘅功力。章子怡嗰對腳俾人睇得出啲腳趾粗少少、腳趾隙太過離行離迾,就受到網友攻擊嘲笑。

唔好笑啊,呢一對係藝術家一對好光榮嘅腳,雖然望落去就令人倒胃口,但你睇下裏面全部係體現咗一個藝術家同明星十年苦練嘅心血。點解章小姐可以擒七打八,由中國北京嘅農村橫渡大西洋、太平洋去到加勒比海肉體橫陳,曬完一輪跟住嗰頭搭飛機返天津開工呢?睇下嗰對腳,就知道喇!

  评论这张
 
阅读(966)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017